Reiserute fra Nesbyen

Bom Trytetjern

Vassfarvegen er 31 km lang og starter ca. 5,7 km østover fra Nesbyen ved Trytetjern der betalingsbomen ligger.

Todalsdammen (ca. 2,8 km)

Når vi reiser innover Vassfarvegen kommer vi til Todalen med kraftlinjer fra Hallingdal som forsyner Oslo området. Her ligger Todalsdammen som ble bygget i 1949 som bro og dam for fløting av tømmer. Broen ble forsterket og utbedret sommeren 2012. Vegen langs kraftlinjen er en stengt bomveg som fører nordover til Gol kommune og Svenkerud

Bilde fra Todalsdammen er fra 1950.

Todalen (ca. 4,1 km)

Todalen seter. Området har et stort elgtrekk, og "ELGSAFARI" anbefales i skumringen fra Desember til Mai.

Vegkryss Bjørnalie (ca. 13,4 km)

Veg som går til Bang med betalingsbom. Denne vegen kommer inn på veg som går fra Gol. Buvaten Hyttegrend ligger ved Engene fjellstue (ca. 0,1 km). Parkering ved krysset fører til skiløyper og sti til Vardefjell som ligger 1182 m.o.h. Herfra er det panoramautsikt til Gol, Hemsedal, Jotunheimen, Valdres, Vassfaret, Norefjell, Reineskarvet og Hallingskarvet.

Grunntjern (ca. 15,4 km)

Her renner bekken som forbinder Buvaten og Grunntjern. Dette er en fin rasteplass med sittebord hvor du kan stoppe å ta en matbit.

Grense- Buskerud og Oppland Fylke (ca. 18,5 km)

Fylkesgrensen går mellom Storøya og Vangstjern (Vangsoset).

Flåtevatnet (ca. 24,9 km)

En lett, fin tur som går opp til Høgdefjell og tilbake til utgangspunktet. Turen starter ved vegen nord-vest for Flåtevatnet. Turen går videre sørover over Bergavatna og opp til Høgdefjell. På toppen ved steinvarden venter flott utsikt mot Vassfaret .Parker ved Flåtevatnet og følg blåmerket løype.

Vegkryss Reset / Strøen forbi Fønhuskoia (ca. 26 km)

Følg skiltet merket Vassfaret / Strøen, Strøsdammen (bom kr 75, kun kontanter) til du etter ca. 4 km kommer til et stort grustak på venstre side av veien, parkeringsplass på høyre side. Her går vegen ned til Sandvika i Strøen. Vil du gå på veg,i følger du skilt til Fønhuskoia (ca. 750 meter).

Les mer her

Bom Hedalen (ca. 31 km)

Bommen er plassert ca. 400 meter fra avkjøringen til Søbekkseter.